Je eigen koers varen

Hoe bijzonder kan het zijn, iets nieuws proberen en niet weten of het lukt, of het gaat zoals je hoopt….Elke ouder kent dit.
Elke volwassene kent dit. Het brengt gezonde spanning of juist slapeloze nachten…

We willen allemaal controle, controle om te weten dat wat je doet of kiest ook het juiste is. Maar helaas, dat is niet de werkelijkheid en waarschijnlijk ook niet wat het leven zo bijzonder en mooi maakt. Keuzes in grote en kleine vormen. zoals bijvoorbeeld:

  • je kind naar een kinderdag verblijf of een van de ouders met een “onbetaalde” baan  thuis bij de kinderen?
  • Welke basisschool? Die in de buurt of een andere net iets verder weg?
  • Een nieuwe baan? voor jezelf beginnen?
  • Een studie die iets nieuws brengt of juist je huidige plek verdiept of verbreedt?

Soms is het juist de onverwachte lastige stap, het niet weten, iets durven, buiten gebaande paden van je eigen stramien gaan wat verrassend werkt. Je nieuwe krachten brengt.

Het gaat met vallen en opstaan, maar juist dat maakt dat je kracht hebt, jezelf leert kennen. Niet het vallen, maar juist het opstaan. Zien dat je meer kan, dan alles wat je eerst angstig in je hoofd dacht dat er mis kon gaan.

Hier net zo, zelf starten met een bedrijf, vanuit mijn hart, angst omdat er al zoveel mensen in de buurt zijn met een zelfde soort bedrijf, (in mijn hoofd dan een zelfde soort bedrijf). Ik vaar mijn eigen koers, en kijk niet naar  de andere bedrijfjes in de buurt, althans dat probeer ik.

En daar, na de eerste jaren komen de verrassingen. Uit vele hoeken. bijvoorbeeld laatst een cadeau in de vorm van een taart! Van een vader die vindt dat ik dit verdien. Voor de sessies met zijn zoon. Het heeft zijn zoon leren voelen, bij zichzelf te blijven, zijn passen te zetten in zijn tempo naar zijn toekomst.

Van hart tot hart. Zo werk ik. Mijn eigen koers.

Ik gun jou je eigen koers!

 

Photo by Jamie Street on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *