Holistische coaching en therapie

Wat is holistische therapie?

Holistisch betekent niets meer dan “in zijn geheel”.

De coaching en therapie onderscheiden zich van een Reiki sessie dat er in meerdere sessies ook andere technieken worden gebruikt.

Systemische opstelling (bijvoorbeeld familie opstellingen), schaalwandelen of het werken met een klankschaal.

In het Holisme ga je er van uit dat alles met elkaar verbonden is, alles hangt samen en dient ook in relatie tot de rest bekeken te worden. Werken aan 1 stukje heeft minder invloed dan het geheel aan pakken, zo krijg je een beter resultaat tot helingsproces.

We starten met een telefonische kennismaking, een persoonlijke intake en spreken dan een aantal sessies af ongeveer met 1 a 2 weken er tussen. Na een sessie of 2 a 3 kunnen we kijken of  we er extra sessies aan toe kunnen of moeten voegen.

De intake bestaat uit vragen zoals bijvoorbeeld je voorgeschiedenis, klachten op lichamelijk of emotionele gebied. Daaruit ontstaat een hulpvraag waarmee we aan de slag gaan. Vaak zijn het patronen die op meerdere levensgebieden naar voren komen.

Behandelingen hebben invloed op meerdere facetten van je leven. Zowel mentaal, fysiek, emotioneel als energetisch. Het behandelen op holistisch niveau zal dus ook al deze gebieden aanspreken.

Verbinding met je eigen ik wordt hierdoor in gang gezet en versterkt.