GEVOELIGHEID

Gevoelig zijn….iets wat mij zeer bekend is. Soms wel eens “te” wordt er wel gezegd. Heel enthousiast kan ik mezelf ergens instorten, er vol voor gaan, met goede moed, inspiratie, ideeen, plannen en mogelijkheden.

Totdat er een moment komt dat anderen er iets van vinden…De twijfel slaat dan toe.

In gesprekken met mijn dierbaren, blijkt dat mijn intuitie vaak goed is, en dat ik echt moet vertrouwen op mezelf. En op mijn talenten. Dat ik juist zo hooggevoelig ben heeft mij veel gebracht.

Het doorzien van sociale relaties, verbindingen leggen tussen anderen, de echtheid van mensen, het kwetsbare en unieke van kinderen, ergens voor te gaan staan omdat het integer is. Tegen onrecht of oneerlijkheid. Zelfs als dat niet alleen voor mijzelf geldt…en de band met anderen even uit evenwicht brengt.

Hooggevoeligheid is iets waar ik heel lang vanaf wilde. Omdat ik vaak last had en heb van anderen, de omgeving, de intensiteit, hoe het binnenkomt. Wat bedoelen ze nu eigenlijk. Zien ze mijn intenties dan niet, begrijp je me dan verkeerd? Doe ik het dan verkeerd?

Nee! Omdat je vanuit je hart, je intentie het juiste wil doen raakt het je als de ander dat niet ziet.

Eigenlijk is hooggevoeligheid mijn sterkste punt. Mijn parel! Ik wil het niet meer verbergen maar juist laten stralen en schijnen, juist om anderen te laten zien dat het een prachtkwaliteit is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *