Stappen in een nieuwe richting

Soms doorloop je wel eens een proces en op het moment dat daar een eind aan komt, je een nieuwe fase in gaat, overvalt je toch een gevoel van spanning in je onderbuik.
Slapeloze nachten, twijfels of het wel de juiste keuze is die je gaat maken. Ook of je het echt wel goed hebt gezien of dat je je het misschien verbeeldt…

Zo ook ik. Het proces nadert zijn einde, stappen worden gezet en de richting verandert. Toch gaat dit gepaard met emoties die anderen misschien niet altijd begrijpen. Dat geeft niets, dat hoort er ook bij. Dat hoort misschien wel juist bij mij.

Een nieuwe stap is namelijk spannend, je weet niet wat er komt. Dit gevoel van de controle willen is veel mensen niet vreemd. Door los te laten en de sprong te wagen kun je je ook bevrijden.  Het geeft ruimte, lucht, kansen, mogelijkheden, een nieuwe start.

Door met mijn liefde hierover te praten, komt het besef dat dit normaal is, dat deze emoties erbij horen, maar dat er ook zeker nieuwe postieve wendingen ontstaan. Dat er een nieuw referentie kader wordt gecreeerd. De stap die we nu maken zal ook onzekerheden met zich meebrengen, maar een stap nemen is nu het juiste.

todd-quackenbush

 

 

 

De nieuwe stap komt er aan! Achteraf zal ik kunnen zeggen wat het me heeft gebracht 😉

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *