Blog

STAPPEN IN EEN NIEUWE RICHTING

Soms doorloop je wel eens een proces en op het moment dat daar een eind aan komt, je een nieuwe fase in gaat, overvalt je toch een gevoel van spanning in je onderbuik.
Slapeloze nachten, twijfels of het wel de juiste keuze is die je gaat maken. Ook of je het echt wel goed hebt gezien of dat je je het misschien verbeeldt…

Zo ook ik. Het proces nadert zijn einde, stappen worden gezet en de richting verandert. Toch gaat dit gepaard met emoties die anderen misschien niet altijd begrijpen. Dat geeft niets, dat hoort er ook bij. Dat hoort misschien wel juist bij mij.

Een nieuwe stap is namelijk spannend, je weet niet wat er komt. Dit gevoel van de controle willen is veel mensen niet vreemd. Door los te laten en de sprong te wagen kun je je ook bevrijden.  Het geeft ruimte, lucht, kansen, mogelijkheden, een nieuwe start.

Door met mijn liefde hierover te praten, komt het besef dat dit normaal is, dat deze emoties erbij horen, maar dat er ook zeker nieuwe postieve wendingen ontstaan. Dat er een nieuw referentie kader wordt gecreeerd. De stap die we nu maken zal ook onzekerheden met zich meebrengen, maar een stap nemen is nu het juiste.

todd-quackenbush

De nieuwe stap komt er aan! Achteraf zal ik kunnen zeggen wat het me heeft gebracht 😉

GEVOELIGHEID

Gevoelig zijn….iets wat mij zeer bekend is. Soms wel eens “te” wordt er wel gezegd. Heel enthousiast kan ik mezelf ergens instorten, er vol voor gaan, met goede moed, inspiratie, ideeen, plannen en mogelijkheden.

Totdat er een moment komt dat anderen er iets van vinden…De twijfel slaat dan toe.

In gesprekken met mijn dierbaren, blijkt dat mijn intuitie vaak goed is, en dat ik echt moet vertrouwen op mezelf. En op mijn talenten. Dat ik juist zo hooggevoelig ben heeft mij veel gebracht.

Het doorzien van sociale relaties, verbindingen leggen tussen anderen, de echtheid van mensen, het kwetsbare en unieke van kinderen, ergens voor te gaan staan omdat het integer is. Tegen onrecht of oneerlijkheid. Zelfs als dat niet alleen voor mijzelf geldt…en de band met anderen even uit evenwicht brengt.

Hooggevoeligheid is iets waar ik heel lang vanaf wilde. Omdat ik vaak last had en heb van anderen, de omgeving, de intensiteit, hoe het binnenkomt. Wat bedoelen ze nu eigenlijk. Zien ze mijn intenties dan niet, begrijp je me dan verkeerd? Doe ik het dan verkeerd?

Nee! Omdat je vanuit je hart, je intentie het juiste wil doen raakt het je als de ander dat niet ziet.

Eigenlijk is hooggevoeligheid mijn sterkste punt. Mijn parel! Ik wil het niet meer verbergen maar juist laten stralen en schijnen, juist om anderen te laten zien dat het een prachtkwaliteit is.

LINKS

Uiteraard Gymclub-schuytgraaf.nl, het bedrijf van mijn man Kees ;-).
Het groeien op fysiek, motorisch en sociaal emotioneel vlak, door te bewegen, te ervaren welke grenzen je kunt overwinnen.

Kinderpraktijk Wijchen, van Karin Monster. Een fantastische vrouw, professional, die eventueel via psychodiagnostiek u en uw kind verder kan helpen.

En http://www.mtekst.nl/ van Marije Klein voor het schrijven van teksten of het volgen van een schrijfcursus.

NIEUWS EN INSPIRATIE….

Welkom bij de blog van IJKpraktijk.

Als er nieuws is, inspiratie waar IJKpraktijk, zich mee verbonden voelt, zal ik dat hier plaatsen.

Ook via de Facebookpagina wordt er regelmatig wat gepost. Voel je vrij om te volgen.